Over mij

Ik ben Marieke Velderman, 37 jaar, kindercoach en leerkracht. Ik woon samen met mijn vriend en ben moeder van een dochter van 8 en een zoon van 5. Wij zijn woonachtig in Raalte.

Inmiddels ben ik 15 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb 12 jaar in Deventer gewerkt en momenteel ben ik nog 2 dagen werkzaam in het onderwijs bij mijnplein. Tevens ben ik 1 dag werkzaam als kindercoach bij Kindertherapie Deventer.

Waarom kindercoach?

In het onderwijs maak ik kinderen mee die onvoldoende in hun kracht staan, stress ervaren/prikkelgevoelig zijn, de lat voor zichzelf hoog leggen, zich moeilijk kunnen concentreren, moeite hebben om voor zichzelf op te komen, moeite hebben met het leren leren kortom teveel om als leerkracht in een grote groep aan te kunnen pakken.

Daarom heb ik ervoor gekozen om het onderwijs langzaam te verlaten en steeds meer te kiezen voor de begeleiding van het individuele kind.

Wat wil ik bereiken?

Het verschil maken voor een kind, een kind in zijn ‘kracht’ zetten, meer zelfvertrouwen laten ervaren, voor zichzelf op te laten komen, meer rust laten ervaren zijn dingen die ik kinderen gun en heel graag wil bieden. Dat ze aan het eind van een traject bij mij weer gelukkiger in het leven staan. Dat gun je je jouw kind toch ook?

Ouderbegeleiding

Waar ik ook veel ervaring en plezier in heb is gesprekken met ouders. Ik vind het heel waardevol en zeker ook erg belangrijk om met ouders in gesprek te gaan over de ontwikkeling van hun kind. Als coach zijn de oudergesprekken en het tussentijdse contact met ouders essentieel voor een goede begeleiding. Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat het kind weer gelukkiger door het leven gaat.“Vandaag heb ik het verschil voor een kind gemaakt”"