Scheiding

Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Kinderen reageren allemaal verschillend wanneer hun ouders gaan scheiden. Gevoelens als angst, boosheid en onzekerheid komen veel voor. Geef je kind de tijd en de ruimte om te wennen aan de nieuwe situatie. Laat ze boos of verdrietig zijn over de scheiding, als dat nodig is. Het is belangrijk dat je op deze signalen let en hier aandacht aan geeft. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de scheiding.

Lees meer »

Hooggevoeligheid

Onze maatschappij vraagt veel van ons, maar zeker ook van kinderen! In mijn werk als coach zie ik veel kinderen die overprikkeld zijn...Wat is dat overprikkeld zijn? Vaak herken je het aan dat kinderen zeggen mijn hoofd zit zo "vol". Dit betekend vaak dat kinderen teveel prikkels ervaren en deze niet meer los kunnen laten....

Lees meer »

Mediteren kan heel waardevol zijn

Onrust in je lijf en in je hoofd, niet goed bij je gevoel kunnen komen, wat kan dat soms lastig zijn. Ik zeg wel eens tegen kinderen die veel in hun hoofd zitten: Zou het niet fijn zijn wanneer je je hoofd er soms even af zou kunnen halen, zodat je hem even leeg kan schudden en hem dan weer leeg op je lijf kan zetten? Dit is natuurlijk geen oplossing. Waarmee je je hoofd en je gedachten wel tot rust kan brengen is mediteren.

Lees meer »